Wordt deze pagina niet goed weergegeven? Bekijk 'm online.


banner_Burgermeester_Academie_2.jpg

Voordeel voor snelle beslissers

deelnemers_editie1.jpg

Ben je verantwoordelijk voor landelijk, regionaal of lokaal beleid? Ben je in deze tijden van bezuinigingen en een terugtredende overheid op zoek naar nieuwe oplossingen voor de complexe vraagstukken waarvoor we in Nederland staan? Doe in 2014 mee aan de tweede editie van de Burgermeester Academie en leer hoe je samen met innovatieve burgers tot een doorbraak kunt komen. Snelle beslissers die zich voor 15 december 2013 aanmelden krijgen € 500,- euro korting op het cursusgeld.

geel_button_aanmelden_165.jpg

Praktijkbezoek Rotterzwam

rotterzwam_kl.jpg

In september organiseerde de Burgermeester Academie samen met Niels Hoogwerf (deelnemer editie 1) een praktijkbezoek aan Rotterzwam voor dertig politicologiestudenten van Governance expert John Grin (UvA). De jonge maatschappelijk ondernemer Mark Slegers kweekt in voormalig tropisch zwembad Tropicana eetbare paddenstoelen met gebruik van koffieprut van lokale horeca. Niels vertelt over de clash tussen duurzaamheidsdoelstelling en bestemmingsplan binnen de gemeente R'dam. Lees meer>


Burgermeesters bij Let’s Gro

Lets-Gro-Logo.png

Deelnemers aan de eerste editie van de academie Liesbeth van de Wetering, Ron Torenbosch en Peter Wijnsma brachten Groninger Burgermeesters in beeld tijdens Let's Gro, een festival vol inspirerende ideeën en toekomstplannen voor de stad Groningen. Liesbeth:'De gemeente Groningen faciliteerde het podium en de stadjers zorgden voor de invulling'. Tijdens editie 2 zullen we Groningen bezoeken om meer te zien en leren van de Burgermeesterpraktijken in het Noorden.


afmelden voor berichten van De Burgermeester Academie